Pět nezbytných věcí na baru

Pět nezbytných věcí na baru

Bez správných nástrojů je práce v gastronomických prostorech prakticky nemožná. Vytvoření správné formy podávání nápojů nebo dezertů vyžaduje použití vhodného barmanského příslušenství. Na co byste neměli zapomenout při vybavování baru?

Vývrtka na víno

Vývrtka na víno je jedním z nejjasnějších barmanských doplňků. Je však třeba zapřemýšlet, který model bude nejlépe vyhovovat potřebám daného lokálu. Můžete si vybrat z klasických otvíráků na víno s pákou, vývrtkou nebo multifunkční barmanský nožík. Poslední typ (barmanský nožík) se skládá z vývrtky, nože a otvíráku na láhve. Vývrtky na víno pro profesionální použití jsou vyrobeny z vysoce kvalitní oceli nebo oceli a dřeva, což zaručuje odolnost a bezpečné použití. Profesionální nástroj pro otevírání lahví se používá neustále při každodenní práci v restauracích nebo hospodách, proto je ergonomický tvar a trvanlivost tohoto příslušenství nesmírně důležitá pro pohodlí při práci. Vyberte si z renomovaných značek oceňované gastronomickým průmyslem, jako jsou Hendi, APS, Bareq.

Příprava drinků

Příprava drinků se správnou konzistencí, kde jsou všechny ingredience dokonale kombinovány, vyžaduje použití shakeru. Bez tohoto nástroje se žádný barman neobejde. V závislosti na vašich preferencích si můžete vybrat z několika typů těchto nástrojů:
● Bostonský shaker – dvoudílný, skládající se z kovového víka a skleněné nádoby na míchání,
● Shaker typu cobbler – třídílný, pro výrobu koktejlů, nejčastěji vyrobený z nerezové oceli; obsahuje zabudované sítko,
● Francouzský shaker – dvoudílný nástroj skládající se z míchací nádoby a násadky z kovu.

Jednou z přísad, bez které by se většina drinků neobešla, je led. Výrobník ledu najde uplatnění nejen při přípravě alkoholických nápojů, ale také při chlazení lahví. Dalším doplňkem, který se může zdát oproti ostatním nepatrným, jsou kleště na led. Toto jednoduché zařízení zajišťuje pohodlí a také hygienu při práci v baru.

Gastronomické sifóny – k čemu jsou?

Gastronomické sifóny mají v gastronomii hojné využití. Mohou být použity, např. pro výrobu šumivých nápojů, šlehačky, pěn a omáček. Proč stojí za to mít je ve svých prostorách?

Existují dva typy sifonů, z nichž první se používá k přípravě perlivé vody, druhý k výrobě dezertů nebo sladkých přísad do nápojů. Gastronomický sifón má obvykle tvar válce, který je zakončen hlavicí. Toto zařízení má velmi jednoduchou konstrukci, díky čemuž je jeho ovládání velmi jednoduché. Stačí nalít tekutinu dovnitř, poté protřepat, umístit příslušnou sifonovou bombičku a znovu protřepat. Po dokončení těchto několika kroků je produkt připraven k užití. Nejdůležitější výhodou gastronomických sifonů je snadné použití. V mžiku oka můžeme získat šlehačku s dokonalou konzistencí nebo chutný nápoj, to vše jen s jedním nástrojem.

Při zařizování baru je snadné zapomenout na příslušenství, které opravdu usnadní Vaši práci. Proto, pokud Vás zajímá, co ještě ve Vašem lokálu chybí, požádejte o radu zkušené zaměstnance Gastromania.cz.

Líbí se vám článek? Doporučte jej ostatním:

Přidejte komentář