Rubrika: Potraviny

Stravou proti celulitidě aneb co jíst

Také se vám při vyřknutí slova celulitida objeví husí kůže? Celulitida neboli pomerančová kůže je velkým strašákem žen. Nejčastěji se vyskytuje na stehnech nebo hýždích. A protože jednou z příčin vzniku celulitidy je i skladba stravy, podíváme se na to, co jíst, abyste se zbavily veškerých nevzhledných nerovností pokožky.

Překyselení organismu: Co to je a jak s ním bojovat

Konzumujete smažené pokrmy ve velkém, cukr je vaše nejoblíbenější ingredience, holdujete alkoholu, a když už si dáte něco zdravého, tak je to mléčný výrobek? Pak možná vaše únava, poševní mykóza a další náznaky, že s tělem není něco v pořádku, pramení právě ve vašem jídelníčku. Co je to překyselení organismu a jak opět vrátit vnitřní rovnováhu na svou stranu?

Zelené potraviny jsou IN

Říká vám něco pojem „zelené potraviny“ neboli také „superfoods“ či česky „super-potraviny“? Super-potraviny jsou obecně označeny takové potraviny, které jsou velice bohaté na živiny a které jsou využívány především na úpravu trávení, při detoxikaci nebo během hubnutí.

Pšenice ve stravě: Její pro a proti

Pšenice jednozrnka byla pěstována již před více jak 10 tisíci lety na území Sýrie, Izraele a Turecka. Jde o pšenici, která byla prvním domestikovaným druhem, na rozdíl od pšenice seté, která díky šlechtění ztratila skvělé nutriční vlastnosti na úkor množství. Pšenice setá se oproti jednozrnce liší množstvím zrn v klasu, jednozrnka jich měla pomálu, kdežto nové…

Perila – tak trochu jiná hluchavka

Perila se cení především kvůli svým léčivým účinkům, které jsou východní medicíně známé již více než 3000 let. Po staletí se tato rostlina používala v orientální medicíně na tři základní zdravotní okruhy – plicní a dýchací problémy, nervové potíže a gynekologické záněty. V současnosti se dá říci, že léčebné účinky této tradiční čínské byliny se…

Co je melasa a jaké má účinky

Potravinovými doplňky se prodejny se zdravou výživou jen hemží. Možná vám v široké nabídce unikl přírodní produkt, který najde využití v domácí lékárně a kuchyni. Melasa je totiž zdravá a chutná dětem i dospělým. Původ melasy Poprvé se označení “melasa” objevuje v buddhistických spisech jako pojem molases, ve kterých je melasa označena jako velmi účinný léčebný prostředek.…

Tloustnete po čokoládě? Vyměňte ji za karob

Co dělat, když se bez čokolády neobejdeme? Běhat do schodů a pracně spalovat zkonzumované kalorie? Nebo si dát jen kousek čokolády bez cukru? Vášeň po čokoládě nemusíte omezovat, ale můžete ji nahradit zdravější variantou – čokoládou z karobu. Karob – náhražka kakaa, která roste na stromě Karob pochází ze stromu, jehož botanický název je Ceratonia siliqua.…

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím souhlasíte. Podrobnosti

Do vašeho počítače mohou být během používání tohoto webu dočasně uloženy soubory cookie. Pomáhají nám analyzovat návštěvnost, zobrazovat personalizované reklamy, nebo vám usnadnit používání některých služeb webu. Cookies jsou používány výhradně za účelem zkvalitňování služeb a nejsou nijak nebezpečné. Účelem této zprávy je splnění povinnosti informovat Vás, že cookies jsou nezbytnou součástí tohoto webu a jeho používáním s tím souhlasíte. Po stisknutí tlačítka „rozumím“ Vás následující rok tato zpráva nebude znovu obtěžovat.

Zavřít